Nilüfer İlaçlama
Sıkça Sorulan Sorular
İlaçlama Öncesi Hazırlık Yapmalı mıyım?
İlaçlama hizmeti almadan öncebir hazırlık yapılmasına luzum yoktur. Ağzı açık gıdalar muhtemel kontamine olabilecek yerlerdir bu nedenle ağzı açık olan gıda bırakılmamalıdır, mutfak çekmecesinde, dolabında bulunan kaplar, tencere, tabak, bardak gibi eşyalarınızı boşaltmanıza gerek yoktur çünkü dolapların iç tarafına jel ilaçlama uygulanmaktadır.
Böcek İlaçlama Evcil Hayvanlara Zararlı mıdır?
Kokusuz ilaçlamada kullandığımız ilaçlarımız ve jellerimiz evcil hayvanlar için bir tehlike oluşturmamaktadır. Bazen evcil hayvanlar ilaçlama operatörünü merak edip ilaçlama tabancasına gelmektedir. Böyle durumlar yaşanmaması için ilaçlama yapılırken evcil hayvanlarınızı başka bir alanda muhafaza etmeniz yeterlidir. Kokulu ilaçlamada mekanda hiç bir canlı ve evcil hayvan olmaması gerekir. Fare ilaçlamasında kullanılan zehirli fare yemleri acı bitrex denilen bir madde içermektedir. Bu sayede kediler ve köpekler bu yemleri tüketmezler.
İlaçlarınız İnsan Sağlığına Zararlı mıdır?
İlaçlama hizmetimizde kullandığımız tüm ilaçlarımız T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlıdır. İlaçlarımız uygulandığı yerde kalır buharlaşma yada taşınma olmaz bu nedenle insan sağlığına zehir etkisi yaratmazlar. Sıvı ilaçlamada kullandığımız sprey ilacımız mikro kapsül teknolojisine sahiptir. Böcekleri öldüren zehirli madde gözle görülmeyecek kadar küçük kapsüllerin içine hapsedilmiştir. Bu mikro kapsüller insan vücudunda çalışmayacak kadar büyüktür ve insan vücuduna alınsa bile direkt atılmaktadır. Bu özelliği sayesinde insan sağlığı açısından piyasadaki en güvenli böcek ilacıdır. İlaçlama yaparken uzman personelimiz insan temasının nispeten daha az olduğu yüzeylere uygulama yaparak sizin sağlığınıza yüksek düzeyde hassasiyet göstermektedir.
İlaçlama Sonrası Temizlik Yapmalı mıyız?
Kullandığımız böcek ilaçları kontakt yani değme etkili olduğundan ilaçlama sonrası temizlik yapılmasını tavsiye etmiyoruz. İlaçlı yerler yıkanıp silinmediği sürece etkisini devam ettirecektir silindiğinde ise etkisi azalacaktır. İlaçlama sonrası nasıl temizlik yapılır? Temizlik yapılması gerekiyorsa kirlenen yerler lokal olarak yani sadece kirli yüzey temizlenmeli komple silinmemelidir.
Evimde Böcek Yok İlaçlama Yaptırmalı mıyım?
Genellikle ev ilaçlama hizmeti böcekler etrafımızı sardığında aklımıza gelen bir uygulamadır. Ancak sizin evinizde gördüğünüz tek bir böcek bile arka planda onlarca hatta yüzlerce böceğin göstergesidir. Bu nedenle böcek görüldüğünde ev ilaçlama servisi alınması gerekir. Bu sayede ileride oluşabilecek daha büyük sorunların önüne geçilmektedir. Çünkü böcekler çoğaldığında mücadelesi hem zorlaşmakta hem de böceklerden tamamen kurtulmak uzun zaman almaktadır. İlaçlama hizmetinin böceklerde kurtulmak için yapılmasının yanı sıra bir diğer yönü ise korumadır. Evinizde böcek görmeseniz bile ilaçlama yaptırmanız oluşabilecek böcek sorunlarının önüne geçeceği gibi hijyen sorunlarını da önleyecektir.
İlaçlama Yapılırken Evden Çıkmalı mıyız?
Eğer evinizde yada mekanınızda kokusuz ilaçlama yapılıyorsa evinizi terketmenize gerek yoktur. Bu ilaçlar rahatsız edici koku oluşturmadığından günün her saati uygulanabilir. Hassas koku alan kişiler var ise camların açık olmasıyeterlidir. Kokulu ilaçlama da mekanda hiçbir canlı olmamalıdır. Kokulu ilaçlama da mekanın 2 saat kapalı kalması ve akabinde 30 dk havalandırma işleminden sonra mekanı kullanmaya başlayabilirsiniz. Hem kokulu hem de kokusuz ilaçlama da astım gibi nefes rahatsızlıkları olan kişilerin ortamda bulunmaması gerekir.
İlaçlama Sonrası Böcekler Ne Zaman Tamamen Yok Olur?
İlaçlamadan sonra ilk bir kaç gün normalin üstünde ölü yada canlı böcek faaliyeti görmeniz olasıdır. Bunun sebebi; tüm haşerenin ilaçtan etkilenmesi için yeterli dozda ilacı vücutlarına deri ve gerekirse yeme suretiyle ağız yoluyla da alması gerekir. Jel ilaçlar ise çekici yemlerdir ancak zehir içerirler. Böcekler bunları yemek suretiyle zehri vücutlarına alırlar. Bu jellerin kokusuna gelen böcekler ilk günlerde karşınıza sıklıkla çıkabilmektedir. Bu nedenle görülen böcekler ilacın etkisini gösterir ve öldürülmemelidir. Bu jeli yerler ve 12 saat içinde yavaş yavaş ölürler. Bunun avantajı yuvaya gitmesini sağlamaktır. Bu sürede yuvaya gider ve orada ölürler diğer bireylerde ölen bireyin karnını yerler ve zehri alırlar. Bu sayede yuvadaki tüm bireyler ölerek koloni yok edilmiş olur. Böcek ilaçlamasında kesin çözüm sağlanmış olur. Sprey ilaçlarımızda yine ani ölüm oluşturmaktan çok kalıcı uzun süren etki gösterebilmesi ve böceklerin ilaçların etkisini yuvalarına götürmelerine yöneliktir. İlaçlanmış yerden geçen haşere ilacı alır yuvaya kadar ilaçla gider yuvadaki böcekler de bu ilaçlı bireyle anten yada bacakları ile temas ederler ve yuvadaki tüm koloni ilaçla buluşarak ölür, kalıcı etki sağlanmış olur.
Evlerde böcekler gıda, nem ve sıcaklık şartlarının uygunluğu nedeniyle bir yılda 12 - 13 kez yumurta bırakabilirler. Yumurta bırakıldıktan sonra bireylerin yumurtadan çıkışı 20 - 22 gün kadar sürmektedir. İlaçlama yapıldığı gün ortamdaki canlı yetişkin bireyler ölecektir. Ancak ölmeden önce yumurta bırakan bireylerin yumurtası 20 gün sonra çatlar ve çıkan yeni bireylerin de ilaçla buluşması ve ölmesi evdeki böcek yoğunluğuna göre 35-40 günü bulabilmektedir. Bu nedenle bu süre dolmadan tekrar ilaçlama YAPILMAMALIDIR.
Sitede Ortak Alan İlaçlaması Yaptırmak Gerekli mi?
Haşereler hızla üremeleri ve yayılmacı faaliyetleri nedeniyle bir noktadan başkasına hızla yerleşim gösterirler. Bu yayılım uçarak, havalandırma boşlukları, insan ve hayvan faaliyetleri ile olabilmektedir. Bu nedenle ortak alanların ilaçlanması ile bu yayılımın önüne geçilmektedir ve bir dairede ki böcekler diğerine yayılmaları önlenmektedir. Aynı zamanda ortak alanda yapılan kemirgen-fare uygulamaları binalara farelerin girişini engellemektedir. Kanalizasyonların ilaçlanması ile hem bu yolla haşerelerin dağılımı hem de farelerin çoğalması engellenmektedir.
Sitede Tüm Daireler İlaçlandı Ben İlaçlatmasam Sorun Olur mu?
Site ve apartman ilaçlamalarında hem ortak alanların hem de evlerin ilaçlanması ile başarı sağlanmaktadır. Ortak alanların ilaçlanması ile böceklerin yayılımı engellenirken ev ilaçlaması ile böcek sorunu ortadan kalkmaktadır. Ortak alan ilaçlamasının ev içindeki böcekler için bir etkisi yoktur sadece böceklerin yayılımını engellemektedir. Mutlak başarı için evlerde görilen böceklere de ilaçlama yapılması gerekir. Tüm dairelerin ilaçlanması ile buradaki böcekler kaçarak ilaçlanmayan evlere yerleşebilir ve çoğalabilirler. Yine sizin evinizde bulunan böcekler diğer ilaçlanan dairelerede zaman içerisinde yerleşebilir ölseler bile ev sakinlerine rahatsızlık verebilirler. Bu nedenlerle ev ilaçlamalarının tüm dairelerin katılımıyla yapılması önemlidir.
Kışın İlaçlama Yaptırmalı mıyım?
Böceklerin üremeleri için sıcaklık, nem ve besin şartlarının uygun olması gerekmektedir. Günümüzde evler kaloriferli sistemlerle ısındığı için yaz kış sıcak olmakta ve mutfak gibi kısımlardaki yoğun besin maddeleriyle birlikte böcekler için uygun ortamlarda oluşmaktadır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki hamam böcekleri yılda 12-13 kez yumurta bırakmaktadır. Bu da demek oluyorki böcekler kışında üremeye devam etmektedir. Bu nedenle kış aylarında da ilaçlama yapılarak böceklerin önüne geçilmelidir ve üremeleri engellenmelidir.
Bize Sorularınızı Sorabilirsiniz
İşlevsel olduğu kadar keyifli, temiz, sağlıklı bir ortamda olmanız ve sürdürmenize yardımcı olmayı dört gözle bekliyoruz.